28.6.09

Síria: La joia d’orient Pròxim









Síria ens va sorprendre gratament. Des del primer dia que vàrem visitar la ciutat vella emmurallada de Damasc (període romà), vàrem constatar que no ens havíem equivocat en triar aquell destí.

La riquesa cultural i arquitectònica de la capital síria són evidents. El museu nacional i la immensitat de la Mesquita Umayyad i els seus mosaics, en són alguns exemples. El mercat laberíntic al-Hamidiyya, tot una concentració d’aromes, colors i gent de tota mena: comerciants, peregrins iranians, nòmades beduïns, etc. És allà on es concentra la vida i bullici de la ciutat.

Els dies posteriors varen ser intensos. La glòria de Palmira amb les seves runes romanes enmig del desert, així com la màgia de la seva posta de sol. Palmira ja es mereix per si sola un viatge a Síria.

Després Aleppo i la seva ciutadella, el seu mercat laberíntic que et desplaça a l’època llegendària de les Mil i Una Nits, el seu barri armeni,...

També el monestir de St. Jordi, el Crac dels Cavallers (una fortificació de l’època de les creuades), Apamea, Maaloula, i per acabar amb Síria, la magnificència del teatre romà de Bosra.

A partir d’aquell moment començava l’aventura de veritat en el sentit de viatge independent, tenint en compte que Síria ho vàrem visitar amb un grup d’espanyols i portuguesos. Al ser un viatge tant llarg el que ens proposàvem, la primera setmana ens vàrem voler curar en salut per anar agafant rodatge. Moments d’humor i rialles no en varen faltar. Sincerament, va ser un grup entranyable.

I tot amb la companyia del Hani, un guia encantador que durant uns anys va estudiar medicina a la universitat de València. Per qui tingui la intenció de visitar Síria, és molt recomanable contactar-lo. Les seves dades són les següents:

Hani Abou Al-Nasser
haninasser@windowslive.com
mob: +963944421055

No hay comentarios:

Publicar un comentario