29.6.09

El Líban: un país de contrasts







14.06.09. Vàrem arribar a Beirut procedents de Damasc. Al entrar a la ciutat, els nostres ulls varen evidenciar la crueltat dels bombardejos israelites del 2006. Edificis completament destruïts i d’altres degradats per l’ impacte de les bales i la metralla. Barris suburbials que serveixen de camps de refugiats palestins. Era la cara fosca d’un conflicte permanent entre el poble hebreu i els pobles que prediquen l’ islamisme. Realment, la supèrbia jueva està fent molt mal a l’Orient Pròxim.

D’altre banda, vàrem poder presenciar una ciutat dinàmica i moderna. Era l’altre cara de la moneda: clubs nocturns, restaurants, cotxes de gama alta, botigues de moda, etc. En definitiva, molt de glamur i sofisticació.

Beirut és una ciutat oberta al mediterrani amb un passeig marítim que respira prosperitat. Vàrem tenir l’oportunitat de sortir a córrer un parell de vespres. És una ciutat molt interessant per la pràctica del running.

Els dies posteriors al Líban, vàrem visitar Biblos, antic port fenici situat al nord de Beirut, i Baalbek, ciutat esplèndida per on varen passar els fenicis, assiris, babilonis, perses, macedonis, romans, etc.

Tant les runes de Biblos com les de Baalbek van ser declarades l’any 1984 patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.





No hay comentarios:

Publicar un comentario