28.6.09

Benvinguts a Síria

Hores vols
Barcelona-Amman:
3h50’
Amman-Damasc: 1h

Amb el vol RJ 435 vàrem arribar a l’aeroport de Damasc sobre les 22:30, via Amman. El primer dia ja ens esperava la primera anècdota del viatge. Al passar per la zona de control de passaports del mateix aeroport, la policia Síria ens va retenir. Portàvem una carta d’invitació per entrar a Síria, però ens demanaven un visat oficial emès per l’ambaixada.

En el nostre cas, no requeríem d’un visat oficial. Al tenir programada la primera setmana amb un grup des d’Espanya, la carta d’invitació era més que suficient. Però pel que es veu, el policia de torn tenia ganes de demostrar la seva autoritat. El Hani, guia turístic Siri que parlava el castellà perfectament, es va encarar amb el policia en qüestió i varen estar discutint en àrab durant una bona estona. Nosaltres, al costat, intrigats per saber quin seria el desenllaç.

Ironies de la vida. El policia va ser empresonat durant tres o quatre dies per ordres del seu superior. En aquell moment, vàrem poder constatar que davant del turista, l’abús d’autoritat és realment perillós a Síria.

Després d’aquella primera incidència, sabíem que aquell país no ens deixaria indiferents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario