6.9.09

Tailàndia: el país de les meravelles































30.07.09. Vol Katmandú - Nova Delhi. Jet Airways. 1h30 de duració.
31.07.09. Vol Nova Delhi - Bangkok. Cathay Pacific CX708. 3h45 de duració.

Senyores i senyors, benvinguts al país de la rialla eterna. S’ha de tancar els ulls i assaborir la paraula Tailàndia. Gairebé a l’instant, la ment s’omple d’imatges gratificants. Començant pel caos, la confusió i el moviment constant de la gran ciutat de Bangkok. De dia, el bullici en els temples budistes enmig de l’ombra de grans centres comercials i gratacels, així com el so característic dels tuk-tuks motoritzats, que donen una personalitat singular a la ciutat. De nit, plena de gent que es mou en totes direccions entre les llums de neó que inciten a un consumisme impulsiu. Des d’un strip-tease, un ping-pong show, una barra amb go-gos, ladyboys sotmesos a intervencions de canvi de sexe, cambreres impressionants amb insinuants biquinis, salons de massatges de tot tipus i per a tots els gustos. Tot això i molt més, a la capital de Tailàndia. La ciutat en sí mateixa, és un espectacle continu.

I tot amb la rialla perpètua dels seus habitants. Els tailandesos són gent tranquil·la, relaxada i de naturalesa bondadosa, amable i hospitalària. Sempre eviten la confrontació i busquen el consens.

Això és Tailàndia. Un país tant frenètic com alhora pausat, una terra tant estressant com alhora relaxant. En certa manera, pot semblar contradictori, però quan coneixes i entens l’estil de vida tailandès, te n’adones de la seva naturalitat i autenticitat.

Un país amb una doble vessant. Per un costat, la vida urbanita i molt occidentalitzada de les principals ciutats. D'altre banda, les comunitats rurals i agrícoles més en sintonia amb ritmes de vida més tradicionals. Sense cap mena de dubte, un país de contrastos que resulta captivador.

1 comentario:

  1. Ben escrit loko, molt gràfic. Imagino que aquell ping-pong show no és el que ser fer jo...;-), però com a bon palista he sentit a parlar...

    Divendres tornem al GR amb el Micha, encara me'n recordaré una mica més de tu per aquells camins entre colls i valls.

    Una abraçada molt forta,
    Kike

    ResponderEliminar