26.9.09

Cambodja: els temples d’Angkor




















Els darrers cinc dies al Sud-est asiàtic els vam passar a Siem Reap, ciutat des d’ on es pot visitar la grandesa dels temples d’Angkor, una de les grans meravelles que resten al món.

Vaig tenir l’oportunitat de conèixer la zona d’Angkor l’estiu del 2006. Llavors, ja em va fascinar. Ara era una bona ocasió per proximitat de que ho conegués el ‘nou Luichi´. El recinte arqueològic d’Angkor és una àrea que s’ha d’assaborir amb calma i deixa bocabadat a qualsevol. Cada cop que hi accedeixes, descobreixes novetats i les sensacions que evoca són diferents. És la inspiració divina. Els temples d’Angkor, llegat històric de l’antiga civilització Khmer, és la fusió perfecta entre ambició creativa, devoció espiritual i simetria. Una autèntica obra d’art al ben mig d’un espai selvàtic.

El recinte compta amb centenars de temples que han sobreviscut fins als nostres dies. Entre ells, en destaquen alguns com l’immens Angkor Wat, la mare de tots els temples, l’enigmàtic Bayon, amb els seus sorprenents rostres esculpits sobre pedra, el romàntic Ta Prohm, o bé el Banteay Srei, conegut com el temple de les dones. Val la pena dedicar-hi uns quants dies i assaborir-ho lentament, ja que hi ha temples i temples dispersos al mig de la selva, que potser no són tant cèlebres i grans com els que he mencionat, però tant o més gratificants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario