27.9.09

Cambodja i el genocidi dels Khmers Rojos

Cambodja s’està tot just recuperant d’un dels genocidis més brutals que hi ha hagut al segle XX. L’any 1975, quan jo tenia 2 anys, va començar la dictadura dels Khmers Rojos liderats per Pol Pot. Durant quatre anys, gran part de la població cambodjana va ser torturada, maltractada, desnodrida i assassinada. D’això sembla que ningú se’n recordi.

Avui en dia encara resten uns 6 milions de mines antipersona per desactivar a Cambodja, i dia rere dia, desenes de cambodjans es mutilen accidentalment. Malauradament, els nostres ulls en van ser testimonis. Les tasques de desactivació continuen, però els recursos segurament són insuficients, cosa que n’alenteix l’extinció definitiva. Una altre de les grans aberracions de la condició humana.

1 comentario:

  1. Ei Marc !!!! Segui així, m'agrada molt el teu blogg !! El d'en lluís és com més informal i amb el teu seguim la part del viatge que en Luichi és salta i es passa pel "forro" !! Entre tots 2 blogs estem molt ben informats de les vostres peripècies mundials!!!
    Des de la rutina catalana t'envio una forta abraçada i molta energia positiva i ànims per a que continueu la vostra aventura tan bé com fins ara !!!
    Muacks !!

    ResponderEliminar