8.9.09

Laos: els fonaments de la felicitat

07.08.09. Vàrem accedir a Laos per Chiang Khong, al nord de Tailàndia. Amb una canoa vam creuar el riu Mekong fins arribar a Huay Xai, el primer poble fronterer. Al deixar les motxilles per uns instants i observar aquell entorn fascinant, vam tenir la sensació que el temps s’havia aturat.

Podríem dir que Laos és el país més tranquil, salvatge i pur del Sud-est asiàtic. Un país avui per avui poc transitat. I justament això és el que fa que resulti encisador. De nord a sud, és una terra amb un encant especial. La seva intensa verdor selvàtica, l’omnipresència i vitalitat del riu Mekong, l’amplitud de les seves terrasses d’arròs, la cordialitat i afecte de la seva gent, les converses de mitja tarda amb els budistes novicis, ..., són factors que fan que cada dia vulguis descobrir una mica més d’aquest sensacional país. Si realment existeix el jardí de l’Edèn, sens dubte aquest es troba a Laos.

I és que Laos m’ha fet pensar i reflexionar molt. Moltes hores de camí, molts moments observant. Una societat que viu i treballa en comunitat, sense diferències socials desmesurades. Una actitud vital sincera i transparent, sense males intencions ni enveges. Una gent que tot i viure d’una economia bàsicament de subsistència, cada dia es lleva amb un somriure amable. Una gent que tot i no tenir gaire, sempre t’ofereix alguna cosa. En aquest petit país asiàtic, per uns instants, vaig veure d’ on sorgeixen els autèntics fonaments de la felicitat.

1 comentario:

  1. Hola Marc,

    Veig que Japó t'està fent aflorar moltes reflexions profundes. Escrius a diari al teu blog i els teus textes tenen molt de contingut vital.

    A mi Laos també m'està generan moltes reflexions i poc a poc vaig paint totes les realitats viscudes.

    Una abraçada i records al Luichi

    Tomàs

    PD: Aquesta setmana vull anar a veure al vostre Buda de Temps d'Oci, ja us explicaré.

    ResponderEliminar