27.9.09

Japó: confluència de tradició i modernitat

Hores vol
Bangkok-Tokio: 5h40
01.09.09. La terra del sol naixent ens estava esperant. Amb el vol JL 708 (Japan Airlines) vam arribar a Tokio, procedents de Bangkok. I és que el continent asiàtic no deixa de sorprendre’t gratament. Van ser quinze dies intensos. En certa manera una estància curta, que dificultava el poder explorar els punts més remots de l’illa, però suficient per fer-nos una idea de la idiosincràsia nipona. Vam poder conèixer en profunditat Tokio, una metròpoli exemplar. També Kyoto i el seu districte de geishes, així com els seus temples budistes i santuaris sintoistes. També Nara i Hiroshima, ciutat reconstruïda completament després del bombardeig atòmic del 1945.

Potser és defecte professional, però una de les coses que més em fascina quan viatjo és observar les persones i el seu comportament social. I precisament els japonesos, donen molt de joc en aquest aspecte. Havia llegit sobre la cultura japonesa i me n’havien parlat amb molt d’entusiasme. Però és quan entres en contacte directe amb aquesta societat quan te n’adones del potencial d’aquest gran poble.

Japó, terra de virtuts en la seva màxima expressió:
  • Una cultura ancestral riquíssima impregnada a l’ànima del poble japonès en tots els àmbits.
  • Una actitud d’austeritat, simplicitat, naturalitat, discreció i modèstia, que afavoreix el manteniment de l’harmonia social, i per tant, evitar friccions.
  • Una societat amable, predisposada, laboriosa, precisa, disciplinada, pulcre, ordenada, ...
  • Un autèntic paradís de moralitat.
  • I com no, una gastronomia excel·lent que ho acaba d’arrodonir.

    En definitiva, un país per treure ’s el barret!

No hay comentarios:

Publicar un comentario