8.11.09

La Santiago bohèmia de Pablo Neruda


Santiago no és una ciutat que a primera vista enamori, més enllà de l’imponent serralada andina dels seus voltants. Però quan t’endinses pels seus carrerons, especialment als barris de Brasil i Bellavista, descobreixes la seva part més bohèmia i autèntica. És llavors quan la comences a assaborir.

Em va captivar especialment tot el llegat que ha deixat la figura de Pablo Neruda, tant a nivell polític, diplomàtic com literari. Per tot arreu es respira la seva encisadora personalitat i carisma, i el seu esperit de lluita en contra de l’opressió dels pobles.

Vam tenir l’oportunitat de visitar ‘La Chascona’ , casa on P. Neruda va viure clandestinament amb Matilde, sens dubte, la musa inspiradora dels seus poemes d’amor més commovedors.


Des de ‘La Chascona’, vaig pensar molt intensament amb el meu gran amic ‘el Trovador Errante’, gran poeta contemporani i seguidor de l’obra de Neruda, i molt especialment amb la meva mare, que també va tenir l’oportunitat de descobrir la realitat de Neruda l’estiu de l’any passat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario