10.7.09

L’Índia: la mirada d’un país emergent



















Hores vol
Amman - Delhi: 5h20’

29.06.09. Amb el vol RJ 192 vàrem arribar a l’aeroport de Delhi a les 5 a.m. procedents d’Amman. Vam destinar onze dies al nord de l’Índia. Insuficients com per aprofundir en la realitat d’un país tan ampli, però suficients com per endur-nos una petita pinzellada de la seva peculiaritat.

Els dos primers dies, vam visitar els monuments i edificis més emblemàtics de la ciutat. De la capital ens vam desplaçar cap a Mandawa, ciutat del Rajasthan a 190 km al nord-oest de Jaipur. Compta amb una fortalesa (avui hotel) i diversos havelis (cases senyorials) notables.

De Mandawa ens vam desplaçar cap a Jaipur, des d’ on vam visitar el fort d’Amber, així com el ‘Maharaja’s city palace’ i l’observatori astronòmic.

Els dies successius vam anar cap a Agra, on vam visitar la majestuositat del Taj Mahal i el Red Fort. De camí vam visitar el Fatehpur Sikri, a 40 km. d’Agra.

El desenllaç a l’Índia el vam destinar a Varanasi, on hi vam passar quatre dies. Vam arribar-hi amb un tren nocturn des d’Agra. Tot una experiència fer els 36 anys en un tren de l’Índia!!

Impacta especialment la vida a la vora del riu Ganges. Varanasi té un centenar de 'ghats' (escales d'accés al riu considerades representacions còsmiques de l'enllaç amb el més enllà) alguns de privats i altres públics. En aquests ´ghats´ la gent es banya al riu; alguns són lloc de cremació. A la vora del riu diversos crematoris incineren els difunts segons la tradició hinduista. Els turistes poden passejar entre les restes humanes cremant. Un espai amb molt de misticisme!

Aprofito l’ocasió per recordar a Vicenç Ferrer, que ens va deixar poc abans d’arribar a l’Índia. La seva espurna es va apagar després d’una llarga vida entregada als més pobres entre els pobres de l’Índia. Et recordarem sempre per la teva gran tasca humanitària!

No hay comentarios:

Publicar un comentario