2.7.09

Ahlan wa sahlan! Benvolguts a Jordània!









17.06.09. Jordània, sens dubte, terra hospitalària i d’acolliment. Ho vàrem poder evidenciar tot just arribant a Jerash. En aquella ciutat del nord de Jordània famosa per les seves runes romanes, vam tenir la gran sort de conèixer al Hassan, el bon samarità que es va creuar en el nostre camí. Biòleg de formació, “taxista” de professió. Però no un taxista qualsevol. Un taxista dels que no hi ha. De fet, utilitza el seu taxi per seduir al turista, però realment fa de guia, d’animador, de cantant, de poeta, etc. Tot un personatge, amb qui vàrem compartir quatre dies esplèndids a Jordània. Es coneix el seu país pam a pam i ho transmet amb molt d’entusiasme.

Va començar sent el nostre “taxista”, i va acabar sent un amic. Una persona afectuosa, sense cap mena de dubte.

Amb ell vàrem visitar les runes romanes de Jerash, Madaba, el Mt Nebo, el mar Mort, la reserva natural de Dana, Petra, i el desert de Wadi Rum, on vàrem passar una nit inoblidable en un campament beduí.

Petra ho vàrem visitar amb un dia, però es mereix ben bé tres o quatre dies per tal d’assaborir-ho amb intensitat. No hi ha adjectius per a descriure-ho!

Per acabar amb Jordània, tres dies a Aqaba, al sud del país, on vàrem tenir l’oportunitat de fer submarinisme i gaudir de l’esplèndida barrera de coral del mar Roig. Va ser una experiència molt gratificant. Especialment per tractar-se del primer bateig del Lluis. Va baixar amb l’ajuda de l’instructor, però la seguretat que va mostrar a les profunditats marines va fer que bussegés de forma totalment independent, com un peix més a l’aigua.

Dades de contacte del Hasan:
Moeen HASAN
Telèfon mòbil: 00-962-795660651
Idiomes: jordà, anglès, indi
Dades hotel Aqaba (mar Roig):
Un hotel informal recent estrenat a la vora del mar Roig, realment econòmic i amb un tracte molt proper i familiar
Darna Village Hotel
Aqaba South Beach
www.darnavillage.com
Jordània

3 comentarios:

  1. Namasté germanet,

    Loko, vosaltres sou benvolguts a qualsevol racó del planeta.

    A vore si em foto es skipe i trobem un moment per veure'ns el careto i xerrar.

    T'estimo petit, bon camí.

    ResponderEliminar
  2. Hola Marc !!! En Lluis ens ha passat l'adreça del teu blogg que no la teniem per estar informades i poder llegir les 2 versions.
    Segui així i no deixeu de informar-nos sempre que tingueu oportunitat !!!
    Petonets de la penya Vilassariqui i no perdeu aquesta frescor amb la que esteu realitzant i relatant aquesta aventura !! Ens encanta. Molts ànims i endavant !!

    ResponderEliminar
  3. Hola Marc!!!!
    Espero que et vagi tot molt bé. Em fa molta il.lusió poder seguir les teves aventures pel blog. Així estarem sempre informats.
    Molts petonets. ÀGATA

    ResponderEliminar