8.11.09

Valparaíso: amfiteatre natural

01.11.09. Des de Santiago, ens vam desplaçar cap a Valparaíso amb autobús de línia. Allà ens vam allotjar un parell de nits al Youth Hostel de la ciutat. El seu casc històric va ser declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2.003. La ciutat també es coneix com ‘La joia del Pacífic’, especialment per la seva gran activitat portuària abans de l’obertura del canal de Panamà.

El seu encant especial és que està formada per nombrosos turons, que des de les alçades de la ciutat, arriben amb pendents pronunciades fins al mar. D’aquí el nom d’amfiteatre natural. Són emblemàtics els seus ascensors urbans, que li atorguen un caràcter interessant.

Vam visitar ‘La Sebastiana’ (casa de Pablo Neruda), el congrés Nacional, i ens vam perdre pels nombrosos carrerons dels turons, que és on descobreixes els punts més genuïns de la ciutat.

Recordar les dues nits al casino Social J. Cruz, on vam sopar durant dos dies les famoses ‘Chorrillanas’, un plat típic a base de carn trossejada, ceba, ou i ‘papas’ (patates fregides). I tot per un modest preu de 7 euros, amb ampolla de vi inclosa.





No hay comentarios:

Publicar un comentario