29.11.09

Cusco, Herència Cultural del món




A la ciutat de Cusco hi vam arribar un parell de dies abans de realitzar el Camí de l’Inca. Ens ha servit com a lloc estratègic per a fer els preparatius corresponents (especialment de material tècnic). Hi vam accedir en autobús nocturn des de Puno, procedents de Copacabana (Bolívia).

Cusco fou una ciutat cabdal en temps de l’Imperi Inca, i des del 1993 és la capital històrica del Perú per la constitució. Passejar i perdre’t pels seus carrerons és una agradable experiència. Per la seva antiguitat i transcendència, el centre de la ciutat conserva molts edificis, places i carrers d'èpoques pre-hispàniques, així com construccions colonials. La cèntrica Plaza de Armas, la Catedral, l’església de la Companyia, el carrer Hatum Rumiyuq (de la Roca Major), el barri de San Blas, són alguns dels molts atractius que ofereix la ciutat.

Justament avui a les 10h45 teníem un vol fins a la ciutat de Lima amb la companyia Star Perú. Per condicions meteorològiques adverses, el vol s’ha anul·lat. La pròpia companyia ens ha allotjat en un hotel de Cusco (Sonesta Hotel Cusco), i esperem poder volar cap a Lima demà al matí.

És el segon cop que se’ns anul·la un vol al llarg del viatge. El cop anterior a Auckland (Nova Zelanda) amb destinació Papeete (Polinèsia francesa). En aquell moment, la companyia Qantas també ens va allotjar en un cèntric hotel d’Auckland (Duxton Hotel). Fins al moment, els dos únics dies de tot el viatge que ens hem allotjat en hotels d’un cert nivell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario