27.8.09

Les sangoneres de la zona de l’Annapurna




24.07.09 al 29.07.09. Els darrers dies al Nepal els vam passar a la zona de l’Annapurna, Deessa de les collites en sànscrit. Concretament, ens vam establir cinc dies a Pokhara, ciutat que ofereix una combinació perfecte entre cultura i naturalesa. En arribar a Pokhara, ens va rebre un clima realment humit. Era d’esperar, tenint en compte que ens trobàvem en plena temporada de pluges monsòniques.

La humitat i la pluja van despertar les sangoneres, aquella espècie d’anèl·lid de color gris fosc que habita generalment en estanys, rius i zones boscoses, i que xucla la sang en adherir-se a la pell. Per uns instants, em va resultar familiar aquella espècie d’invertebrat.

De Pokhara vam tornar a Katmandú amb un autobús de línia. Van ser nou hores de trajecte sense aire condicionat, i amb un tall de carretera durant el trajecte degut a una revolta maoista. Ens van informar que va haver-hi una víctima en un tiroteig.

Com a desenllaç al Nepal, el darrer dia el vam passar a Patan i Bhaktapur, dues poblacions situades a la vall de Katmandú famoses per les seves respectives places Durbar, declarades patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

1 comentario:

  1. - "Vd. que opina de la postura de la sanguijuela"
    - "a mi lo que me gusta es que me la ..."...

    ;-)

    ResponderEliminar